CFL

PRESS RELEASE

PRESS RELEASE

04-08-11

 

CFL kondigt nieuwe partner en een nieuw scheepvaartkantoor in Nederland aan
Nederlandse scheepvaartonderneming CFL breidt haar activiteiten uit en versterkt haar positie via een nieuwe samenwerking met Scan-Trans Worldwide. De onderneming kondigt daarnaast ook de opening van Scan-Trans B.V. in Nederland aan.


Na twee jaar van nauwe samenwerking, geïnitieerd door Hans Laue, Gisholt Shipping, tussen de Nederlandse scheepvaartonderneming CFL (Canada Feeder Lines) en Scan-Trans, heeft Scan-Trans nu nieuwe aandelen uitgegeven zodat CFL een aandeel van 20% in Scan-Trans Holding A/S heeft kunnen verwerven.
Binnen Scan-Trans zijn we trots op onze unieke benadering van het concept 'samenwerking' en we zijn dan ook zeer verheugd dat we CFL als nieuwe partner mogen begroeten. Nu we al enige tijd het genoegen hebben gehad met de heer Kees Koolhof (oprichter van CFL, red.) en zijn team te mogen samenwerken, kunnen we stellen dat dit voor ons een perfecte match is. Wij verwachten voor de toekomst nog veel sterkere synergieën,” zegt de heer Kim Vestergaard-Hansen, CEO van Scan-Trans Worldwide. De heer Kees Koolhof vult aan: “Bij iedere vorm van samenwerking is chemie tussen de partijen van doorslaggevend belang en bij CFL kijken we erg uit naar een intensievere samenwerking. De samenwerking is strategisch gezien een sterke zet waar beide bedrijven van zullen profiteren." De heer Vestergaard-Hansen voegt hieraan toe: "Wij hebben niet onder stoelen of banken gestoken dat deze samenwerking voor ons het begin van een grote ommekeer is geweest. We hebben het afgelopen jaar, net als velen in de zeescheepvaart, met een verlies af moeten sluiten, maar dit jaar staan we weer in de plus en konden we deze overeenkomst aangaan op een moment dat we zwarte cijfers schreven, toch een positie waar kracht uit spreekt. Dit was voor ons geen jacht naar zoveel mogelijk geld; wij eisen een hoog commitment en zij bleken daarin mee te willen gaan. Met CFL zijn we naast de kapitaalinjectie in staat onze vloot, onze business en onze strategieën naar een hoger plan te tillen."

 

Vlootuitbreiding en opening in Groningen
De nieuwe samenwerking met CFL betekent voor Scan-Trans een aanzienlijke uitbreiding van de vloot. De Mv Momentum Scan werd al in november 2010 in Time Charter gegeven, de Mv Marvel Scan volgde in mei 2011. Na deze twee 10.000 DWT Multi Purpose Tweendeckers, gebouwd door Peters Shipyard in Kampen, komen er nog vier extra schepen bij. De volgende oplevering staat gepland voor november 2011 en daarna zal er ieder half jaar een extra schip bijkomen. Zodra alle zes schepen opgeleverd zijn, komt het commerciële management in handen van Scan-Trans.
Ter versterking van het kantorennetwerk in onder andere Naestved, Houston, Dubai, Rio de Janeiro, Bejing en Kuala Lumpur kondigt Scan-Trans dan ook de opening aan van Scan-Trans B.V. in Groningen, Nederland. Het kantoor zal geleid worden door de heer Jan Wessels die al meer dan 15 jaar ervaring heeft in de internationale bevrachting. Scan-Trans B.V. gaat integraal onderdeel uitmaken van de Scan-Trans Bulkers-divisie die momenteel beschikt over een vloot van tien 8.000 DWT geared minibulkers van Oslo Bulk. Gedurende een periode van ongeveer zes maanden zullen de gearless Singledeckers van CFL zich bij de Scan-Trans Bulkers-vloot voegen. Deze schepen staan bekend als de CFL Jumbos met een draagvermogen van 6.500 ton en met de hoogste IJsklasse. Al met al zal de vloot van Scan-Trans uit meer dan 50 moderne schepen bestaan.

 

Contactinformatie:

Kees Koolhof, CEO CFL +31 6 20 391187
Kim Vestergaard-Hansen, CEO Scan-Trans, (+45) 21 63 66 64
Lars Juhl, Partner Scan-Trans, (+45) 20 85 40 15

 

Nadere informatie:
Over Scan-Trans:
Scan-Trans is een internationale scheepvaartorganisatie die zich specifiek richt op projecten en stukgoed- en bulktransport, met een vloot van ongeveer 30 schepen in het segment van 3.000dwat-12.000dwat en via een internationaal netwerk van 12 kantoren.

 

Meer informatie over Scan-Trans en CFL:
www.scan-trans.com
www.canadafeederlines.com

 

Bekijk hier de schepen in de CFL vloot.


Overig nieuws